Elevi

 
Nume:Toth
Prenume:Raphael
Vârsta: 18 ani
Clasa:XII-a D
Diriginte: prof. Constantin Enea
 Promoția 2015-2019


Realizări notabile în cadrul instituției de învățământ:

Premiul II la faza județeană a Olimpiadei de Limba Germană - 2016
Participare la faza națională a Olimpiadei de Limba Germană - 2016
Premiul I la faza județeană a Olimpiadei de Limba Germană - 2017
Participare la faza națională a Olimpiadei de Limba Germană - 2017
Premiul II la faza județeană a Olimpiadei de Limba Germană - 2018
Premiul I la faza județeană a Olimpiadei de Limba Germană - 2019
Premiul III la faza națională a Olimpiadei de Limba Germană - 2019
 

Care sunt cele mai importante rezultate școlare ale tale ?

Rezultatele mele școlare cele mai bune au fost în clasa a 8-a locul 2 la Olimpiada națională de limba germană maternă, și în clasa a 12-a locul 3. Extrașcolar am avut posibilitatea să câștig enorm de multă experiență în tabere, experiență care se simte în dezvoltarea mea personală.

Ce au însemnat pentru tine cei patru ani petrecuți la liceul nostru ?

Cu toate că patru ani nu par enorm de mult, îmi place să mă compar astăzi cu persoana care a intrat în anul 2015 în liceul Roth. în această perioadă m-am descoperit pe mine, talentele mele, am avut oportunitatea de a greși și de a învăța din aceste greșeli și am cunoscut foarte mulți oameni, colegi și profesori, care m-au inspirat pentru viitorul meu personal. Pe scurt: în patru ani am descoperit ce pot și ce vreau de la viață, cu toate că încă sunt la început de drum.
 

Care este modelul tău și care sunt valorile tale în viață ?

Un exemplu important din viața mea este bunica mea, care întodeauna s-a pus în slujba celorlalți. Cu toate că mulți nu au înțeles acest altruism, eu descopăr în acest mod de viață bucuria mea personală. Pentru mine, alte valori importante în viață sunt curiozitatea de a cunoaște cât mai mult lumea în care trăim și sinceritatea pe care se bazează orice relație.

Care sunt pasiunile tale și cum reușești să le îmbini cu școala ?

Muzica și lectura sunt hobby-urile mele preferate. In ultimii patru ani, acestea mi-au dat posibilitatea să evadez din „lumea învățăturii“. Chiar în unele pauze, deseori după doua ore de matematică, am fugit până acasă și am cântat 10 minute la pian!

Acum la absolvirea liceului, ce sfaturi ai putea da colegilor tăi mai mici ?

Eu sper că liceenii nu mă vor lua direct ca exemplu, deoarece sunt tentat să las totul pe ultima sută de metri! Cu toate că sunt mulțumit de șansele pe care le-am avut ca să cunosc atâtea lucruri, școlare sau extrașcolare, sper ca elevii să fie mai conștiincioși decât mine!

Ce gânduri de viitor ai ?

Voi face un an de voluntariat în Paraguay, lucrând ca educator, și mă bucur de această șansă pentru că în viitor vreau să devin profesor. Mi-aș dori să mă întorc în România după facultate și să profesez aici, deoarece în ultimii ani mi-am dat seama de frumusețea acestei țări! 

Nume: Ghidiu                                                               
Prenume:Iulia Anamaria
Vârstă:18 ani
Clasa: a XII-a B 
 Diriginte: profesor Sereșeanu Florica

 

 

Realizări notabile în cadrul instituției de învățământ:

Premiul I la faza județeană a Olimpiadei de Limbă, Comunicare și Literatură Română “GEORGE CÄ‚LINESCU” -2009
Participare la faza națională a Olimpiadei de Limbă, Comunicare și Literatură Română”GEORGE CÄ‚LINESCU”- 2009
Premiul I la faza județeană a Olimpiadei de Limbă, Comunicare și Literatură Română “GEORGE CÄ‚LINESCU”-2010
Mențiune la faza națională a Olimpiadei de Limbă, Comunicare și Literatură Română” GEORGE CÄ‚LINESCU” -2010
Premiul I la faza județeană a Olimpiadei de Limbă, Comunicare și Literatură Română “GEORGE CÄ‚LINESCU” -2011
Mențiune la faza națională a Olimpiadei de Limbă, Comunicare și Literatură Română “GEORGE CÄ‚LINESCU” 2011
Premiul I la faza județeană a Olimpiadei de Religie-cultul ortodox- 2010
Mențiune la faza națională a Olimpiadei de Religie-cultul ortodox- 2010
Premiul al II-lea la Concursul național “WINNERS”-secțiunea Geografie- 2011
Mențiune la Festivalul Național de Teatru pentru Elevi”ALTER EGO”- 2011
Premiul I la Concursul ”Cel mai bun cititor” din cadrul Festivalului cititorului-2009
Premiul I la Concursul de creație ”Eu și lumea cărților” din cadrul Festivalului cititorului-2010

Realizări notabile personale:

în clasa a șaptea am obținut locul patru pe țară în cadrul proiectului școlar “News to Know”, susținut de Liga Tinerilor Români de Pretutindeni și finanțat de Ambasada SUA la București, în urma realizării unui eseu cu tema "Rolul presei într-o societate democratică" .
Vreme de câțiva ani, am colaborat, în cadrul postului local de radiodifuziune “Radio Mediaș”,  la emisiunea “Lumea copiilor”, după care am continuat prin realizarea și moderarea unei emisiuni proprii, “Ora adolescenței”.
în primăvara anului 2010, mi-am lansat primul volum de poezie și proză, intitulat “Grădina cu fluturi”.
 

Pe cine admiri/ai ca model in viață?

Pot spune că modelul meu în viață este mama mea, căreia îi admir ambiția de a reuși în tot ceea ce-și propune, curajul, puterea de muncă, pasiunea, precum și respectul față de cei din jur și credința în Dumnezeu.

în ce fel te-au influențat oamenii din jurul tău pentru a ajunge unde ești acum?

îndeosebi familia a avut un rol important în formarea mea ca om. Părinții și bunicii mi-au insuflat dragostea pentru frumos, pentru lectură și nu numai, m-au crescut și educat în spiritul valorilor morale după care o persoană trebuie să se conducă în viață.  în fiecare am avut și am în continuare un exemplu.  învățămintele lor, precum și cele ale profesorilor mei, au fost un bun punct de plecare atunci când am fost nevoită să iau anumite decizii.

Care sunt hobby-urile tale?

îmi plac poezia, pictura, teatrul, înotul și tenisul.
Imaginează-te la vârsta de 19 ani, tocmai ai terminat liceul și esti pus în situația de a-ți alegi o cariera prin urmare și o facultate, care ar fi aceea și pe ce criterii ai alege-o?
în privința facultății pe care o voi urma după absolvirea liceului, m-am decis asupra Facultății de Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj. îmi motivez opțiunea prin faptul că am urmărit să mă orientez către o facultate care să-mi permită acumularea de cunoștințe din cele mai diverse, care să-mi lărgească orizontul cultural în ceea ce privește spațiul la care ne raportăm(de ex., Comunitatea Europeană). în egală măsură, îmi doream să urmez o facultate ce să mă încurajeze în a comunica deschis cu ceilalți, învățând despre specificul diferitelor culturi, despre relațiile dintre oameni în diferite contexte.

Ce vei alege să faci după terminarea liceului?

în privința facultății pe care o voi urma după absolvirea liceului, m-am decis asupra Facultății de Relații Internaționale și Studii Europene din cadrul Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj. îmi motivez opțiunea prin faptul că am urmărit să mă orientez către o facultate care să-mi permită acumularea de cunoștințe din cele mai diverse, care să-mi lărgească orizontul cultural în ceea ce privește spațiul la care ne raportăm(de ex., Comunitatea Europeană). în egală măsură, îmi doream să urmez o facultate ce să mă încurajeze în a comunica deschis cu ceilalți, învățând despre specificul diferitelor culturi, despre relațiile dintre oameni în diferite contexte.

Care consideri că este cheia succesului în viață? Crezi în alegeri ușoare și căi scurte pentru a ajunge acolo?

Eu sunt de părere că, pentru a ajunge acolo unde îți dorești, trebuie să te străduiești din răsputeri, să fii un om responsabil-capabil chiar de anumite sacrificii-, optimist și să nu îți pierzi credința în ajutorul care vine de la Dumnezeu.  Acest ultim aspect te va ajuta să găsești întotdeauna  puterea de a te ridica atunci când cazi. De cele mai multe ori, atingerea unor obiective înalte este rezultatul mai multor eforturi însumate, a parcurgerii unui  drum destul de anevoios și mi se pare mai realist să spun că alegerile pe care suntem nevoiți să le facem nu sunt, de obicei, dintre cele mai ușoare, întrucât deseori succesul se rezumă la a-ți asuma riscuri sau la a profita de  o anumită ocazie-care poate să fie unică în viață.

Dorești să mai spui ceva în încheiere?

Aș încheia printr-un simplu, dar sincer, „mulțumesc“,  adresat tuturor celor care au pus o piatră de temelie la ceea ce presupune formarea mea intelectuală și spirituală-părinți, bunici, profesori, îndrumători.  Cu siguranță nu voi uita de unde am plecat și voi ști să apreciez, și de acum înainte, moștenirea culturală, care este de nenumărate ori mai importantă decât orice bun material, așa cum sugerează și motto-ul după care mă conduc în viață: „Omnia mea mecum porto.“(„Toate ale mele le port cu mine“.)
 


Nume:  Man
Prenume: Ioana
Vârstă: 17 ani
Clasa:  a XI-a D  
Diriginte: profesor Daniela Oltean


 

Realizări notabile în cadrul instituției de învățământ:

Mențiune la Olimpiada Județeană de Fizică 2010
Mențiune la Olimpiada Națională de Fizică 2010
Premiul I la Olimpiada Județeană de Fizică 2011
Participare la Olimpiada Națională de Fizică 2011

Realizări notabile personale:

Expoziție personală de desen
Promovarea examenului CAE cu nota maximă

Pe cine admiri/ai ca model in viață?

Zaha Hadid este unul dintre cei mai buni arhitecți contemporani și prima femeie care a câștigat premiul Pritzker,  cel mai prestigious premiu în arhitectură. Este femeie și originară din Irak și a reușit să devină o figură emblematică într-un domeniu dominat de bărbați europeni sau americani.
în ce fel te-au influențat oamenii din jurul tău (dacă au facut-o) pentru a ajunge unde ești acum?
Sunt influențată ușor de oameni de la care am de învățat ceva și de persoanele pe care le admir. în ultimii ani am învățat să nu mă mulțumesc cu puțin, pentru că întotdeauna se poate mai bine și faptul că nimic nu se poate realiza fără muncă.

Care sunt hobby-urile tale?

Desenul, fotografia, sporturile de iarnă(schi, snowboard), scufundările și ciclismul.

Ce vei alege să faci după terminarea liceului?

Decizia aceasta am luat-o deja. Am hotărât ca voi urma cursurile unei facultăți de Arhitectura din străinătate. Am ales aceasta cale pentru că arhitectura îmi deschide viața, nu doar ochii, întreaga mea viață ar trebui atunci să se rezume la a crea și la a fi înconjurată de artă astfel nu voi fi nevoită să renunt la pasiunea mea pentru desen și frumos. în plus, sunt de parere că arhitectura este cea mai grandioasă și memorabilă formă de artă.

Care consideri că este cheia succesului în viață? Crezi în alegeri ușoare și căi scurte pentru a ajunge acolo?

Cheia succesului este cu siguranță munca. Nimic nu se realizează ușor.
Nume: Manda
Prenume:Iulian
Vârstă:17 ani
Clasa: a XI-a A
 Diriginte: profesor Constantin Enea

Realizări notabile în cadrul institutului de învățământ:

Premiul II la Olimpiada Județeană de Informatică  2010
Participare la Olimpiada Națională de Informatică 2010
Premiul I la Olimpiada Județeană de Informatică 2011
Participare la Olimpiada Națională de Informatică 2011
Mențiune la Concursul de Informatica Aplicata 2010
Premiul II la Concursul de Informatica Aplicata 2011

Pe cine admiri/ai ca model in viață?

Nu pot spune că am un singur model în viață, însă admir toate persoanele care, prin muncă și pasiune pentru lucrul pe care îl fac, pot avea o carieră de succes.

în ce fel te-au influențat oamenii din jurul tău pentru a ajunge unde ești acum?

Consider că  în primii ani de gimnaziu(clasele I-IV) o mare influență a avut tatăl meu, deoarece m-a ajutat foarte mult să-mi dau seama de importanța școlii în viață.
începând cu clasa a V-a și terminând cu a VIII-a, o mare influență a avut-o domnul diriginte Popovici, deoarece am avut multe de învățat de la dânsul.
Și desigur cea mai mare influență pentru a ajunge la olimpiadele naționale de informatică a avut-o domnul diriginte Constantin Enea, deoarece m-a ajutat foarte mult pentru a ajunge atât de departe în aceste concursuri, și consider că tot ce am învățat(nu numai informatică) mă vor ajuta foarte mult în viață.

 Care sunt hobby-urile tale?

Sportul: Baschet, Handbal, Fotbal American.
Jocurile Video(pe consolă)

Ce vei alege să faci după terminarea liceului?

Voi continua tot pe domeniul informaticii, deoarece îmi place și îmi doresc să-mi construiesc o carieră pe baza informaticii.

Care consideri că este cheia succesului în viață?

Desigur consider că munca este foarte important pentru a reuși ceva remarcabil în viață, insă și norocul are un rol important.

Doresti sa mai spui ceva in incheiere?

Vreau să spun că sunt bucuros că am ales acest liceu, deoarece nu cred că de la alt liceu aș fi ajuns unde sunt acum.

COOKIE

Site-ul nostru folosește cookie-uri pentru optimizarea conținutului și îmbunătățirea performanței platformei. Continuarea navigării constituie acceptul dumneavoastră că pagina noastră web să poată seta fișiere de tip cookie în browserul dumneavoastră. Pentru informații suplimentare, setări și retragerea acceptului, vă rugăm să accesați pagina Politică de cookies

Acceptă

Acceptă cookie-urile.

Politica de cookies

Mai multe informații.